Viroloog niet mals voor Alexander De Croo: "Doet hij om alle versoepelingen te kortwieken"

door: STS
Alexander de Croo
Afbeelding bron: Photonews

Epidemioloog Yves Coppieters is ontevreden over het optreden van Alexander De Croo tijdens de persconferentie die hij maandag gaf. Hij vindt dat de communicatie van de premier angst opwekt.

"Ik begrijp het niet in termen van communicatie. Het is een vergissing om de wetenschappelijke modellen te gebruiken voor communicatie met het grote publiek", vertelde Coppieters aan La Dernière Heure.

"Het zijn theoretische projecties, gebaseerd op aannames. We weten dat de realiteit altijd anders zal zijn." Hij haalt daarbij factoren aan die ook een rol spelen, zoals schoolvakanties, of het weer.

Overlegcomité

"Dit is slechte communicatie, die angst opwekt. Het is een manier voor de politiek om alle versoepelingen te kortwieken, in het licht van het Overlegcomité van vrijdag. De visie van de overheid draait puur om gezondheid, niet om empathie."

Coppieters pleit ervoor om ook met sociale, maatschappelijke en economische factoren rekening te houden. "We moeten zo snel mogelijk versoepelen. Dat betekent niet alle maatregelen in één keer lossen, het moet sector per sector gebeuren, om de Belgen perspectief te kunnen geven en te voorkomen dat ze breken."