Voor Bart Tommelein kan het zo niet verder met Open Vld: "We voelen dat aan"

door: STS
Bart Tommelein
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-politicus Bart Tommelein denkt dat zijn partij het over een andere boeg zal moeten gooien om meer kiezers te winnen. Dat zei hij tijdens een interview in 'Villa Politica'.

"Als alle klassieke centrumpartijen zeggen: we gaan een open beweging maken, we gaan af van onze pure traditionele ideologie en we gaan meer mensen proberen aan te spreken, dan kom je ongetwijfeld elkaar tegen en dan zitten ze allemaal in hetzelfde vijvertje van de centrumkiezer te vissen."

"Sommige mensen geloven in een rechts blok en een links blok. Ik denk zo niet. Ik denk dat daar nog een heel grote marge tussen ligt en dat je dan krachten moet proberen te bundelen. Ik heb jaren geleden, toen ik kandidaat-voorzitter was, al gezegd dat ik een brede, open partij wou."

"Ik ben ervan overtuigd dat 10% en zelfs 15% bijzonder weinig is om te wegen op de Vlaamse politiek. Dan moet je kijken hoe je dat wel kan doen."

"Kan je met Open Vld naar 20% gaan, dan ben ik absoluut grote voorstander om te blijven doorgaan. Maar we zijn al enige tijd bezig en we voelen aan dat het op een andere manier zal moeten."

"De klassieke liberale verhalen slaan blijkbaar niet onmiddellijk aan. Liberalisme is belangrijk, ik geloof in het liberalisme. Maar dat betekent dat we op een andere manier aan politiek gaan moeten doen dan vandaag. En blijkbaar komt dat bij de gepeilde kiezer vandaag niet echt over."