Voor Georges-Louis Bouchez kan er maar één iemand premier van de nieuwe regering worden

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De Vivaldi-coalitie lijkt er te komen, maar het grote vraagstuk blijft vooral wie premier zal worden. Dat is de vraag van één miljoen voor de preformateurs. 

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez twijfelt alvast niet. Voor hem is er maar één keuze mogelijk. “Sophie Wilmès wordt premier van de volgende regering, daar ben ik zeker van”, vertelt hij aan Humo. 

Dat betekent dat Sophie Wilmès aan de slag moet als formateur. Een andere keuze is er volgens Bouchez niet. “Dan zal men zéér overtuigende argumenten moeten hebben waarom het niet Sophie mag zijn. Ik doe geen dingen die ik niet begrijp en heb lak aan politieke tradities.” 

Ook partijvoorzitters moeten volgens Bouchez geen minister worden. “Wij moeten onze ministers laten werken, in het belang van het land. Maar de partijvoorzitters mogen niet in de regering gaan zitten, want dan wordt het oorlog.”

Volgens Het Laatste Nieuws zijn de regeringsonderhandelingen ondertussen stopgezet, omdat vooral Bouchez dwarsligt. Dit weekend zou hij opnieuw willen onderhandelen hebben, over zaken waarover al een akkoord was.