Premier De Croo op vakantie naar het buitenland, dit is zijn vervanger

door: BVDO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Tijdens de zomer trekken heel wat ministers naar het buitenland. Ook premier Alexander De Croo (Open VLD) is er even tussenuit.

Voor alle duidelijkheid: de premier blijft ook tijdens een buitenlandse vakantie de premier van ons land. Alleen moet de afwezigheid van een minister of staatssecretaris gemeld worden bij diverse instanties en moet er een vervanger aangeduid worden.

De kabinetten blijven immers op een weliswaar laag pitje werken, maar als er iets moet beslist worden, moet er iemand beschikbaar zijn om een handtekening te zetten. Vorige week vertoefden maar liefst 17 van de 19 regeringsleden in het buitenland.

Nu premier Alexander De Croo in het buitenland zit, wordt hij deze week vervangen door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. Zij vervangt nog tot eind volgende week heel wat collega’s die afwezig zijn.

“Als minister niet alleen mijn binnenlandse bevoegdheid uitoefenen, maar opeens alles wat betrekking heeft op ons land: het is minstens bijzonder te noemen. Het wordt vaak heel druk met mezelf te overleggen”, zegt Verlinden lachend aan Het Nieuwsblad.