Voorzitter Egbert Lachaert kondigt ingrijpende vernieuwing aan bij Open Vld

door: WVDS

Open Vld lanceert met Liberaal Vuur een vernieuwingsoperatie. Voorzitter Egbert Lachaert wil met zijn partij opnieuw terugkeren naar de basis. "Door 20 jaar te besturen valoriseren we onze liberale filosofie niet genoeg." Daarnaast wil hij nieuwe mensen lanceren.

De laatste peilingen ogen niet positief voor Open Vld en daar wil voorzitter Lachaert wat aan veranderen. "Wij zijn soms iets te veel bezig met het compromis te verdedigen, met uit te leggen aan de mensen wat we beslist hebben. Dat is niet voldoende om de partij te laten groeien. Je kan maar groeien als je vol voor je overtuiging gaat en van daaruit nieuwe, radicale ideeën op tafel legt."

"Wij zijn niet de partij die bij de problemen blijft hangen, wij moeten oplossingen bedenken op een liberale, radicale manier. We gaan dat dit jaar volop doen." Naast het inhoudelijke aspect wil de voorzitter ook nieuwe gezichten lanceren.

"Er zijn heel veel mensen die onze partij de laatste 20 jaar groot hebben gemaakt, maar het is nu ook aan mij om als relatief nieuwe voorzitter om een nieuwe generatie te bouwen die ook de vernieuwing belichaamt. We zullen de komende tijd nog nieuwe mensen zien opduiken die we gaan uitspelen."

"Een optimistisch verhaal van een democratische centrumpartij kan volgens mij veel mensen die ontgoocheld zijn in de politiek terug overhalen om voor de politiek toch iets positiefs op te brengen." Bekijk wat Egbert Lachaert er nog meer over vertelt in bovenstaande video.