"We hebben een arme overheid met veel schuld, maar dit vergeten mensen"

door: WVDS
Afbeelding bron: Pixabay

Onze overheidsschuld bedraagt meer dan vijf miljard euro, een gigantisch bedrag. Naast een arme overheid hebben we in België gelukkig nog wel een rijke private sector en daardoor staan we zelfs in de top 3 van Europa.

 

“In het debat over de overheidsschuld wordt steeds aangehaald dat onze overheidsschuld een drama is. Maar in een land heb je nog meer dan alleen een overheid. Je hebt ook nog de gezinnen en bedrijven”, vertelt econoom Bart Van Craeynest aan Redactie24.

“Als je alle activa van bedrijven, gezinnen en overheid optelt en je trekt er de schuld vanaf, dan kom je tot de financiële situatie van heel ons land. Met dat cijfer staan we in de top 3 van Europa.”

Arme overheid versus rijke bedrijven en gezinnen

“In België hebben we een al bij al arme overheid met zeer veel schuld. Wat mensen wel eens vergeten is dat wij daar tegenover wel een heel rijke privésector hebben met enorm veel activa.”

“In de vorige crisis werden we al eens vergeleken met Griekenland, maar dat is een foute vergelijking, want Griekenland heeft een arme overheid én een arme privé. België staat er echt wel goed voor.”