Wetstraatjournalist heeft nieuws over positie van Joachim Coens bij CD&V

door: PMN
Joachim Coens
Afbeelding bron: Photonews

CD&V gaat mogelijk vroeger dan gepland op zoek naar een nieuwe partijvoorzitter. Normaal gezien zou huidig voorzitter Joachim Coens nog tot december blijven.

Vanavond is het partijraad bij CD&V. “Dat is iedere maand op een donderdag”, legt wetstraatjournalist Johny Vansevenant uit bij Radio 2.

“Er staat nu wel een belangrijk punt op de agenda. Dat is of er een concensuskandidaat moet komen in december bij de voorzittersverkiezingen of moet er een open strijd zijn? Daarover zal men discussiëren.”

“Je hoort over voorzitter Joachim Coens dat hij een slechte communicator is en dat hij zijn boodschap niet verkocht krijgt. Dan wordt er ook verwezen naar het incident met minister van Welzijn Wouter Beke die het ouderschapsverlof wou concentreren tot de eerste drie jaar van de baby.”

“Coens uitte hierop openbaar kritiek. Daardoor lag het probleem op straat en dat heeft men hem kwalijk genomen.”

“Maar ze kunnen Coens niet dwingen om op te stappen want hij is verkozen geweest. Ik vermoed dat hij na december nog voorzitter wil zijn.”

Een naam die vaak genoemd wordt om de nieuwe voorzitter te worden is Samy Mahdi. “Dat is de grootste kanshebber”, weet Vansevenant.

“Hij is ook maar nipt verslagen door Coens tijdens de vorige voorzittersverkiezing. Madhi is nu staatssecretaris van Asiel en Migratie en wint er aan populariteit. Mahdi zei ook dat hij beschikbaar is. Ook de naam van Koen Geens wordt genoemd."