Zo wil Maggie De Block herinnerd worden: "Zet dat maar op mijn grafsteen"

door: STS
Maggie De Block
Afbeelding bron: Photonews

Nog minder dan twee maanden heeft Open Vld-politica Maggie De Block te gaan in het parlement. Dan komt er een einde aan haar politieke loopbaan.

De Block was actief als huisarts toen ze in 2011 gevraagd werd om staatssecretaris van Asiel en Migratie te worden. In die tijd groeide ze uit tot de populairste van alle politici. Later werd ze onder meer nog minister van Volksgezondheid.

Op het einde van deze maand wordt De Block 62 jaar. Ze gaf eerder al aan dat ze niet zal opkomen bij de volgende verkiezingen, op 9 juni. De Block verlaat de politiek en wil meer tijd vrijmaken voor haar echtgenoot Luc, haar kinderen Julie en Jan en haar kleinkinderen John en Jill.

Blijf in uw kot

Toen de coronapandemie losbarstte was Maggie De Block federaal minister van Volksgezondheid. Ze deed toen de legendarische uitspraak "blijf in uw kot, ik meen het hè!", om iedereen aan te sporen zo weinig mogelijk mogelijk contact met elkaar te hebben.

"Op straat riepen kinderen het nog naar mij: 'Maggie, ben je niet in je kot?' Ik denk dat het op mijn grafsteen zal staan, of op mijn urne", zegt De Block in een afscheidsinterview in het Nieuwsblad.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp