Sven Pichal nog dieper in de problemen: “Een verzwarende omstandigheid”

door: PMN
Sven Pichal
Afbeelding bron: Photonews

Sven Pichal (44) staat niet alleen maar terecht voor kindermisbruik. Daar komt nu ook nog eens drugsgebruik bij. De gevallen radiopresentator kampte ook met een drugsverslaving.
 

Sven Pichal liet zelfs drugs leveren op de VRT. Speurders vonden vorig jaar er tijdens een zoeking op zijn bureau cocaïne en designerdrugs 3-MMC in zijn locker. Volgens experts is dat laatste een variant op xtc.

Volgens Pichal zijn advocaten gaat om kleine hoeveelheden. Hij zou het gebruikt hebben wanneer hij ‘s nachts beelden van seksueel misbruik ging delen op het internet. “Die drugs hebben invloed gehad op zijn zedenfeiten”, zegt advocaat Walter Daemen. “Er is sprake van normvervaging.”

"Verzwarende omstandigheid"

Oud-rechter Edwin Van Fraechem kan de argumentering van de advocaat begrijpen. “Wat moet hij anders doen, in zo’n dossier”, reageert de ex-rechter in Dag Allemaal.

“Maar ik zie het allerminst als een verzachtende omstandigheid. Dit is zelfs een verzwarende omstandigheid. Net als bij alcoholmisbruik zoek je de roes zelf op.”

“En trouwens, gaat iedereen die drugs gebruikt, zich daarna schuldig maken aan zo’n ernstig misdrijf? Nee toch? De meeste rechters zullen hier dwars doorheen kijken.”