Sven Pichal riskeert een nieuwe gevangenisstraf

door: PMN
Sven Pichal
Afbeelding bron: Photonews

Bijna een jaar geleden werd Sven Pichal aangehouden. Het is dan midden augustus 2023. Op dat moment is hij aan de slag bij Radio2.

Sven Pichal werd aangehouden en meegenomen voor ondervraging. Vervolgens werd hij naar de gevangenis van Turnhout gebracht. Daar bracht hij 3,5 maand door.

De gewezen radiopresentator wordt gelinkt aan kindermisbruik en het gebruik van drugs. Na 3,5 maand werd Pichal vrijgelaten, eerst met enkelband en daarna zonder. Zijn advocaten benadrukken dat hun cliënt schuldinzicht heeft en zich wil jarenlang wil laten behandelen. Pichal heeft ook een absoluut drank - en drugsverbod.

Maandag moet Sven Pichal voor de strafrechter verschijnen

Het Nieuwsblad schrijft dat Pichal sinds zijn vrijlating intensieve therapie volgt. Maandag wordt hij overigens terug in de rechtbank verwacht want het gerechterlijk onderzoek is klaar. Het Antwerps gerecht wil hem dit najaar voor een strafrechter laten veroordelen voor het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel misbruik van kinderen.

Woensdag buigt dan de raadkamer zich opnieuw over Pichal. Voor het bezit en verkoop van harddrugs riskeert hij een nieuwe gevangenisstraf. Zijn advocaten benadrukken dat Pichal nooit een dealer geweest is.

Volg Redactie24 nu op Instagram