Elio Di Rupo zeer scherp voor mensen die zich niet willen laten vaccineren

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) heeft maandag een boodschap van hoop gebracht bij de eerste coronavaccinaties in een Waals woonzorgcentrum, maar tegelijkertijd haalt hij ook scherp uit naar mensen die zich niet willen laten vaccineren.

"Het vaccin lost niet alles op, maar het zal wel 90 tot 95% van de situaties oplossen en dat is opmerkelijk", vertelde Di Rupo die aanwezig was bij de vaccinaties. "Dat we iemand van 102 jaar gekozen hebben om als eerste persoon in Wallonië te vaccineren is een teken van hoop."

De inenting is niet verplicht en er zijn nog altijd een heel aantal mensen die de vaccinatie zullen weigeren. Voor hen is de Waalse minister-president wel bijzonder scherp.

"De vaccins zijn één van de belangrijkste medische ontdekkingen, het is wat ons het meest beschermt tegen een aantal ernstige ziekten."

"Mensen zeggen vandaag de dag 'neen' tegen het coronavaccin, en dat is hun goed recht. Maar ze moeten beseffen dat indien ze als kind niet gevaccineerd waren tegen een aantal ziekten, ze hier vandaag waarschijnlijk niet zouden zijn om 'neen' te zeggen tegen het vaccin."