Er stelde zich een probleem met de kinderen van prins William en Kate Middleton: Queen moest ingrijpen

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Queen Elizabeth zelve heeft persoonlijk ingegrepen bij de naamgeving van de kinderen van prins William en Kate Middleton. 

Kate Middleton en prins William noemden hun derde kind Louis Arthur Charles. Doordat hij een koninklijke titel draagt, heeft hij geen achternaam en is zijn naam officieel Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Louis van Cambridge.

Maar technisch gezien mocht hij de titel van prins niet krijgen en indien de Queen niet had ingegrepen, had Louis wellicht Master Louis Cambridge of Master Louis Windsor geheten.

Het was pas toen zijn overgrootmoeder, koningin Elizabeth, er zich mee ging bemoeien, dat hij de titel van prins zou krijgen. Naar verluidt deed ze dat zelfs al jaren voor de jonge prins geboren werd. 

Daarmee schond ze een regel die koning George V in 1917 uitvaardigde: alle nazaten van de vorst zouden automatisch prins of prinses worden, alsook de kleinkinderen uit de mannelijke lijn. Maar voor achterkleinkinderen gold dat niet.

Dat zorgde voor een probleem toen prins George geboren werd: ondanks dat hij ooit koning zal worden, zou hij de titel van prins niet krijgen. En dus greep de Queen in en besliste ze in één ruk ook dat alle kinderen van prins William en Kate de titel prins of prinses zouden krijgen.