Instagram ranking van Brits koningshuis toont spectaculair resultaat

door: WVDS
meghan markle prins harry prins Charles prins William
Afbeelding bron: Photonews

The Sun maakte een rangschikking van de populariteit van het Britse koningshuis. Het resultaat waren enkele verrassende cijfers.

Heel opvallend is het enorme verlies aan volgers bij het account van prins Harry en Meghan Markle.  Zij zouden naar schatting 700.000 Instagram-volgers verloren hebben. Zo eindigen ze met 10,1 miljoen volgers na koningin Elizabeth en prins William en Kate.

Hun populariteit heeft een forse deuk gekregen. Royalwatcher Angela Levin denkt de reden te kennen. "Ze vertellen mensen om medelevend te zijn, maar geen van beiden is meelevend met hun eigen familie.”

Het koninklijk koppel William en Kate hebben de meeste aanhangers met 13 miljoen Instagram-volgers. Kate en William zagen hun account met 1 miljoen volgers groeien over het afgelopen jaar.

En voor de grootste verrassing zorgt koningin Elizabeth. The Queen was de sterkste stijger in de rangschikking. Haar account ‘theroyalfamily’ kreeg er het afgelopen jaar maar liefst 1,3 miljoen volgers bij. En ze heeft nu een totaal van 10,3 miljoen fans. Niet slecht.