Prins William onthult angsten die hij heeft voor zijn kinderen: “Dan zal het te laat zijn”

door: WVDS
Prinses Charlotte, prins George, prins William en Kate Middleton
Afbeelding bron: Photonews

De prins maakte een podcast voor de zender BBC. Die werd gemaakt naar aanleiding van de Earthshot Prize Awards van dit weekend. Prins William vertelde dat hij toch wel bepaalde angsten heeft voor de volgende generatie.

In het interview onthulde prins William dat hij bang is voor de generatie van zijn kinderen. Hij haalde aan dat als men over 30 jaar nog steeds alleen over klimaatverandering praat, het te laat zal zijn. Ik voel me slecht omdat ik hen niet de last van die zorgen wil geven.”

Ook sprak hij over zijn kinderen tijdens het interview. "Louis speelt altijd graag buiten. Hij leeft buiten. Charlotte is nog wat jong, ze is er zich nog niet helemaal bewust van.”

Prins George, zijn oudste, begint al vragen te stellen over zijn impact op de planeet. William vertelde dat George een beetje verward en geïrriteerd is geraakt tijdens het afval rapen op school.

George ging twee dagen na elkaar zwerfvuil oprapen. De tweede dag deden ze dezelfde route rond dezelfde tijd en ze haalden vrijwel hetzelfde afval opnieuw op.

"En ik denk dat George probeerde te begrijpen hoe en waar dat afval allemaal vandaan kwam. Hij kon het niet begrijpen. Hij had zoiets van, 'we hebben dit schoongemaakt. Waarom is het niet weggegaan?’"