William en Harry brengen eerbetoon aan overleden moeder Diana

door: BCM
Prins Harry en Prins William
Afbeelding bron: Photonews

Diana Spencer, prinses van Wales, was de eerste echtgenote van de Britse kroonprins Charles en moeder van prins Harry en prins WilliamLady Di kwam op 31 augustus 1997 om het leven in een auto-ongeluk.

Vrijdag 1 juli was een bijzondere dag voor prins Harry (37) en prins William (40). Hun moeder, prinses Diana, zou normaal gezien haar 61ste verjaardag vieren.

De jaarlijkse Princess Diana Award werd uitgereikt, een prestigieuze onderscheiding die een jongere tussen 9 en 25 jaar kan krijgen voor zijn sociale of humanitaire werk. Bij die gelegenheid brachten Harry en William een eerbetoon aan hun moeder.

Prins William liet weten in een brief dat Diana "zo trots" op hem zou zijn geweest. Het uitreiken van de award is de beste manier om haar leven en werk te vieren. 

Prins Harry denkt vooral aan de impact die prinses Diana nog steeds heeft op zijn leven. “Mijn moeder heeft mij, en ons allemaal, bijgebracht om ons uit te spreken en te vechten voor een betere wereld. En nu, als echtgenoot en ouder, is de stem van mijn moeder luider dan ooit.”