Aantal producten niet meer te koop: Wat is er aan de hand bij Colruyt?

door: STS
Colruyt
Afbeelding bron: Colruyt

Wie in een supermarkt van Colruyt gaat winkelen, zal daar momenteel geen producten van Nestlé kunnen kopen.

Er woedt een prijzenoorlog met Nestlé, dat de stijgende kosten van energie, transport en grondstoffen wil doorrekenen. Colruyt wil dat niet betalen.

Na Albert Heijn zijn daarom ook in de Colruyt-winkels heel wat rekken leeg. Ontbijtgranen van Nestlé, Nescafé-koffie of Lion-snoeprepen... ze zijn er niet meer te vinden.

"Colruyt wil absoluut vermijden dat fabrikanten de prijs te veel gaan laten stijgen. Want niemand verwacht dat die prijsstijgingen integraal gaan doorgerekend worden aan de consument. Dat is het goede nieuws, de concurrentie speelt", zei retailexpert Gino Van Ossel van de Vlerick Business School op VTM.

Laagste prijs

"Maar voor Colruyt betekent het dat zij telkens de laagste prijs van de concurrentie gaan moeten matchen, en dat drukt op hun marges. Hoe kleiner de prijsstijgingen, en hoe minder er zijn, hoe minder risico zij lopen en hoe beter voor de consument."

"Wij hebben geen prijsverhoging doorgevoerd in 2021", reageerde Nestlé. "Maar wij konden niet anders dan ook de markt te volgen en het is zeker niet onze bedoeling om onze competitiviteit te verliezen. Wij geloven dat onze prijsverhogingen te verantwoorden zijn."

Colruyt zegt dat de gesprekken met Nestlé constructief verlopen en de producten deze week weer in de winkels zouden moeten liggen.