ALDI merkt verandering bij klanten door stijgende prijzen: "Heel opvallend"

door: WVDS
Aldi
Afbeelding bron: Aldi

We moeten steeds dieper in de geldbuidel tasten in de supermarkt. Bij ALDI merkt men dat klanten nu veel vaker naar huismerken grijpen. 

“Verrassend voor ons was dat vooral ook jonge gezinnen onze huismerken ontdekken. Zij ondervinden dat huismerken een goede prijs-kwaliteit hebben en op lange termijn ook een positieve invloed hebben op het budget", vertelt Jason Sevestre, woordvoerder van ALDI, aan onze redactie.

“Negentig procent van onze producten zijn huismerken, dus in die zin zijn huismerken bij ons opvallend aanwezig in de winkels. We zien een grote toename van de populariteit van onze huismerken, dat is heel opvallend.”

“Sinds februari merken we een opvallende stijging van de populariteit van huismerken bij ons. Ik kan me best inbeelden dat consumenten die vroeger minder bij Aldi kwamen, nu wel de weg vinden tot bij ons.”

“Door die stijging merken we andere verschuivingen in aankoopgedrag, van klanten die vroeger al kochten maar nu eventueel minder kopen, niet zo fel.”

“Huismerken zitten in de lift en wie huismerken zegt, zegt ALDI”, waarmee Jason duidelijk maakt dat de verkoopcijfers niet dalend zijn.