Boze burgemeester laat politie supermarkt sluiten: "Te veel corona-overtredingen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een supermarkt van Lidl heeft de deuren op bevel van de burgemeester moeten sluiten. Dat kwam doordat de corona-overtredingen er zich bleven opstapelen.

Het gaat om de Lidl-vestiging aan het Portaelsplein in Vilvoorde. Donderdag stuurde burgemeester Hans Bonte (Sp.a) de politie naar de zaak.

De aanwezige klanten werd gevraagd om de supermarkt onmiddellijk te verlaten. Na de ontruiming werd de winkel gesloten. Aanleiding voor de drastische maatregel was het feit dat de politie had vastgesteld dat de coronamaatregelen niet gerespecteerd werden. "Dat was niet de eerste keer, en ons geduld is op", verklaarde burgemeester Bonte aan de VRT.

"De meest frappante overtreding was dat een deel van het personeel geen mondmasker droeg of het niet correct droeg. Toen ze daarop werden aangesproken, ontstonden er discussies en weigerden sommigen zelfs het mondmasker te dragen. Dat kan er bij mij niet in", aldus de burgemeester.

Vrijdag mocht de winkel de deuren weer openen, na overleg tussen de burgemeester en Lidl. De supermarktketen belooft om het personeel extra te sensibiliseren wat betreft het dragen van mondmaskers.