Carrefour voert ingrijpende verandering door: "Via WhatsApp en Messenger"

door: STS
Carrefour
Afbeelding bron: Photonews

Carrefour gaat resoluut voor minder papieren reclamefolders. De supermarktketen gaat promoties steeds meer via digitale platformen aanbieden.

"We willen onze papieren folders tegen 2024 met liefst 80% verminderen. We zijn hiermee de eerste retailer die meer promoties via digitale platformen aanbiedt dan op papier", zegt Carrefour.

"We geven de klanten de mogelijkheid om te kiezen hoe, waar en wanneer ze de folder willen bekijken. We lanceren hiervoor meerdere digitale mogelijkheden: via de website, op de Carrefour-app, en zelfs via WhatsApp en Messenger kunnen klanten vanaf nu een digitale versie van de folder met de vertrouwde promo’s raadplegen."

"Er doet zich een algemene trend van digitalisering voor die we niet kunnen ontkennen. In Brussel of Antwerpen bijvoorbeeld wil één op de twee gezinnen geen reclame meer ontvangen in de brievenbus."

"De progressieve afbouw van de massabedeling van de papieren folder gebeurt stap per stap, zone per zone en we blijven dit proces nauwgezet opvolgen via testen."

"Klanten die toch een voorkeur hebben voor de papieren folder met de aanbiedingen kunnen die nog steeds in hun winkel vinden. Daar kunnen ze ook terecht met hun vragen."