Lidl reageert op hamstergedrag: “Lessen geleerd uit eerste lockdown"

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Na de aankondiging van de tweede lockdown zag Lidl ook lange rijen klanten aan hun supermarkten. Zij hebben uit de vorige lockdown heel wat lessen getrokken om voorbereid te zijn op dergelijke situaties. 

“Je hoort dat er langere files staan aan de supermarkten, dat is ook bij Lidl het geval. We merken een stijging in de verkoop van producten zoals tijdens de eerste golf. De klassiekers zoals pasta, rijst en ook het toiletpapier", zegt Isabelle Colbrandt, hoofd communicatie bij Lidl, aan Redactie24.

De situatie is anders nu dan in maart

“We zien wel dat het duidelijk niet in dezelfde mate is als bij de eerste lockdown. De situatie in de supermarkten is nu anders dan in maart. Dat komt door de maatregelen. Het aantal mensen dat tegelijk in de winkel mag komen is beperkt, waardoor de stormloop in de winkel minder groot is dan de vorige keer.”

“Ik blijf ook benadrukken dat er in al onze winkels en distributiecentra meer dan voldoende stock is. Er is geen reden om schrik te hebben dat bepaalde producten uitverkocht zouden geraken. We hebben zelfs een reservestock aangelegd na de vorige lockdownperiode om dergelijke situaties te vermijden. 

Ondersteuning van ‘vliegende ploeg’

Bij Lidl merkt men ook dat meer mensen uitvallen, maar dat wordt opgevangen. “Wij voelen momenteel een sterkere uitval van personeel, maar wij hebben wel ondersteuning om dit op te vangen. Een systeem dat al van voor corona dateert."

"Wij hebben een ‘vliegende ploeg’, mensen die van filiaal naar filiaal gaan, om bij te springen waar dat nodig is. Zo kan bijvoorbeeld de griepperiode bij ons ook zorgen voor een grote uitval bij onze eigen medewerkers. Die groepen worden nu nog extra versterkt.”

“We hebben bij Lidl ongelooflijk veel lessen getrokken uit vorige keer. Toen is het ons allemaal een beetje overvallen. We trachten hiermee te kunnen anticiperen op dergelijke situaties. We zijn een essentieel bedrijf dat altijd zal open blijven, klanten hoeven zich geen zorgen te maken.”