Solden, die vandaag starten, worden bijzonder interessant: “Kortingen tot 50%”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag starten de solden in de winkels. Het wordt zonder meer een interessante periode, nu nog meer. Er zijn grote kortingen in de winkels.

Vanaf vandaag starten de solden. Het is het moment voor wie een koopje wil doen. Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) meldt dat 1 op 5 handelaars start met kortingen tot 50%.

Zo’n 21% van de ondervraagde handelaars starten vandaag met een korting van 50%. Het NSZ deed een bevraging bij 463 handelaars. "Opvallend: de meeste handelaars (31%) geven aan te starten zoals gewoonlijk, met kortingen rond de 30%”, reageert het NSZ.

“Ze leggen de focus op de kwaliteit die ze bieden. Bij grotere ketens kunnen die startkortingen wat hoger liggen. Maar de eerste week zal voor de kleine handelaar cruciaal zijn: als de verkoop daar tegenvalt door bijvoorbeeld slechter weer, verwachten we snel hogere kortingen.”

Verschillende handelaars starten de solden met kortingen tot 50%

Ook het weer zal een belangrijke rol spelen bij de solden. "90% van de handelaars geven aan dat het slechte weer van de afgelopen weken een grote invloed heeft gehad.”

“De consument is thuisgebleven de afgelopen weken en de handelaars verwachten dat die zal willen toeslaan in de soldenperiode. Nu is het weer aan een opmars bezig, dus is het vanaf maandag het ideale moment om bij de kleine handelaars in de solden te gaan snuisteren."

Tags solden