Spuw-incident in Aldi: "Als gij ziek valt, kunnen we toch nog naar de Lidl of de Carrefour"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Het incident met de Jonagold-man die uitvloog tegen een medewerkster van Aldi, is lang niet het enige. Winkelbedienden krijgen dezer dagen steeds vaker te maken met klanten die dreigementen uiten, de coronamaatregelen niet naleven of spuwen.

"Klanten zijn agressief, gefrustreerd, hijgen de hele dag in onze nek en grossieren in verwijten. De eerste lockdown was erg, maar nu is het nog veel erger. Er is geen respect meer, de ware aard komt boven. Wij zijn het beu om dag in dag uit uitgescheten te worden", getuigt een medewerkster van Aldi in Het Nieuwsblad.

Een andere medewerkster van dezelfde supermarktketen werd bespuwd toen ze een koppel vriendelijk probeerde uit te leggen dat ze óf twee winkelwagentjes dienden te nemen, óf er iemand buiten moest wachten. Dat is een van de coronaregels, maar de man bespuwde haar. Toen ze zei dat ze de politie zou bellen, spuwde hij nogmaals en zei hij: "Ik heb geen corona. En als gij ziek valt, kunnen we toch nog naar de Lidl of de Carrefour."

De lijst incidenten in supermarkten wordt zo langer en langer. Afgelopen zomer liep het helemaal mis in een winkel van Carrefour, het slachtoffer hield er een schedeltrauma aan over. In Gent maakte een man amok in een Aldi. Lees het artikel: Kar van oud vrouwtje geramd, gespuwd en nog meer heibel.