Supermarkten zetten er steeds meer op in: "Tot 60% goedkoper"

door: MRO
Supermarkt - kassa
Afbeelding bron: Photonews

Ben jij ook op zoek naar manieren om te besparen op je boodschappen? Dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar eigenmerken of huismerken. Uit vergelijkingen blijkt namelijk dat deze merken tot wel 60 procent goedkoper zijn dan A-merken, zo klinkt het bij Lidl.

Lidl verlaagt de prijzen van ruim 250 huismerken. “We zien dat de hoge inflatie en stijgende voedselprijzen een sterke groei in de verkoop van onze huismerken bracht", zegt Hendrik Van Wilderode, Directeur marketing en inkoop Lidl België en Luxemburg.

"De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs zit in ons DNA en huismerken zijn onze sterkte. Daarom verlagen we onze prijzen van ons vast assortiment van zodra het kan om steeds aan deze belofte te voldoen."

"Er werden voorbije jaren nog nooit zo veel prijsvergelijkingen uitgevoerd en telkens is de conclusie: eigenmerken zijn tot 60% goedkoper. Met deze permanente prijsverlaging zetten we dit nogmaals kracht bij."

Deze uitspraak van Van Wilderode zet nogmaals de voordelen van huismerken in de verf en de reden waarom supermarkten steeds meer inzetten op hun eigen merken.

Besparen op boodschappen in de supermarkt

Consumenten kunnen met huismerken namelijk flink besparen op hun boodschappen, terwijl ze toch een goede kwaliteit krijgen. Hierdoor wordt de keuze voor huismerken steeds aantrekkelijker voor klanten.

Kortom, eigenmerken of huismerken zijn een slimme keuze voor consumenten die willen besparen op hun boodschappen. Supermarkten, zoals Lidl, spelen hier slim op in door hun huismerken steeds verder te ontwikkelen en de prijzen te verlagen, zoals Van Wilderode aangeeft.