Voordelig: "Wij hebben zonnepanelen en nu hoef ik niet meer te gaan tanken"

door: STS
Diesel - tanken
Afbeelding bron: Photonews

De verkoop van elektrische wagens en tweedehands elektrische wagens zit in de lift. Tijdens de eerste helft van 2024 zijn er 10.100 tweedehands elektrische wagens ingeschreven. Bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2023 (5.400).

"Er is enorm veel vraag naar. Het gaat snel", zei Matthias Gommeren van Cardoen tweedehandswagens op VRT 1. "De vraag is groter dan het aanbod. Wagens die vandaag (woensdag, red.) in de toonzaal komen, zijn voor het weekend verkocht. Dus de boodschap is echt wel om snel te zijn."

"We zijn hier binnengestapt, op zoek naar een elektrische wagen. We zijn op deze gebotst en hebben hem aangekocht", vertelde een vrouw voor de camera. "Wij hebben thuis zonnepanelen en nu hoef ik niet meer te gaan tanken. Het komt voordeliger uit voor ons."

Aanbod elektrische tweedehandswagens gaat stijgen

"De tweedehandsmarkt van elektrische voertuigen gaat alleen maar stijgen", zei Matthias Gommeren nog. "Zeker wat bedrijfswagens betreft, die twee, drie, vier jaar rijden en dan op de tweedehandsmarkt terechtkomen. Dus we verwachten de komende jaren een enorme stijging van het aanbod."