Frances Lefebure ontdekt dat ze niet zo stoer is als ze dacht: “Therapie heeft veel losgemaakt”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Actrice en presentatrice Frances Lefebure lijkt altijd vrolijk en speels, maar ze heeft aan zichzelf moeten toegeven dat ze niet zo stoer is al ze zich voordoet. Therapie heeft veel losgemaakt en haar geholpen.

“Ik zag mezelf als heel open naar vrienden, maar met ouder te worden en door nu anderhalf jaar in therapie te zijn, heb ik gemerkt dat ik helemaal niet zo open ben over mijn gevoelens. ‘Ik ben de vrolijke en de sterke, ik zal iedereen wel samenhouden’, zei ik stoer. Ik ben 32 moeten worden om erachter te komen dat dat niet zo was. Met een professional erover praten heeft veel losgemaakt.”, zegt Frances Lefebure in Dag Allemaal. 

De laatste tijd droomt Frances Lefebure ook opnieuw veel meer over haar overleden moeder. Ze merkt dat haar moeder de jongste jaren opnieuw veel meer aanwezig is. ”Misschien is het niet zo’n goed nieuws voor mensen die pas iemand verloren hebben dat je soms pas tien jaar later aan een rouwproces kan beginnen.” 

“Ik denk ook dat het komt door veranderingen in m’n leven. Mijn zus gaat een kindje krijgen, op relatiegebied heb ik hem wel gevonden nu... dat zijn nieuwe levensfases waar je die persoon meer bij mist, denk ik.”