Lotte Vanwezemael zegt het zoals het is: “Een jaar verdrietig van geweest”

door: LHX
Lotte Vanwezemael
Afbeelding bron: Photonews

Lotte Vanwezemael – ook bekend als Seksuolotte – gaat in ‘Meer onverwacht’ in gesprek met Iluna Timmerman over relaties en seksualiteit. Daar biecht ze op dat ze ooit serieus gepest is geweest.

Toen Lotte Vanwezemael naar het eerste middelbaar ging, kende ze op haar nieuwe school maar één andere leerling. Ze was bovendien nog helemaal niet aan het puberen. “Ik droeg soms nog de kledijnlijn van K3”, bekent ze. “Mijn haar was altijd in twee staartjes. Dus ik was echt nog een seutje.”

Dat maakte haar een makkelijk slachtoffer voor pesters. Ze kreeg het hard te verduren, tot ze op een dag naar de prefect stapte. Die zorgde ervoor dat het stopte.

De ervaring heeft nog steeds een grote impact op haar. “Het maakt dat ik nog altijd onzeker ben”, zegt ze. “Ik vond het jammer dat ik daar een jaar verdrietig door ben geweest. Dat heeft natuurlijk wel littekens achtergelaten.”

Toch bekijkt ze het ook van de positieve kant. Volgens haar heeft het haar ook gemaakt tot we ze is en is ze er sterker door geworden.