Tijs Vanneste daagt zichzelf uit met tweede seizoen van ‘De Kemping’: “Ik wilde hen er per se bij”

door: WVDS
Tijs Vanneste De Kemping
Afbeelding bron: Eén

Zanger en tatoeëerder Tijs Vanneste maakte een succesvol eerste seizoen met ‘De Kemping’. Hij liet langdurig werkloze jongeren een camping uitbaten. Nu is hij bezig met een tweede seizoen, maar kiest heel bewust voor een andere formule en deelnemers.

“We hadden op veilig kunnen spelen. Een tweede reeks is in een handomdraai gefikst, als je een kopie maakt. Of als je de populairste deelnemers van vorig seizoen weer opvist. Maar ik wil niet gewoon hetzelfde kunstje overdoen. Zo zit ik niet in elkaar. Ik sta hier dus opnieuw als dezelfde naïeve kloot die ik vorig jaar was. Ik laat alles weer met spanning op me afkomen”, vertelt Tijs Vanneste in Het NIeuwsblad.

Er zijn nieuwe mensen die deelnemen en het programma dat de deelnemers de kampeerders aanbieden, zal er compleet anders uitzien. De enige die terugkeert is Lex, zijn rechterhand. Het grote verschil met het eerste seizoen is dat er nu mensen van alle leeftijden in de ploeg zitten. 

“Ik wilde hen er per se bij omdat ik in mijn eigen kennissenkring merkte dat zij ook in problemen zitten, maar amper aandacht krijgen. Zoek als vijftiger maar eens een nieuwe job. Voor de ene ben je te oud, voor een ander te duur”, aldus Tijs Vanneste.