Topchef Sergio Herman trekt pijnlijke conclusie over opvoeding van zijn kinderen

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Sergio Herman bracht dertig jaar bijna uitsluitend door in zijn keuken. De chef beseft dat hij heel wat gemist heeft in het leven buiten de keuken, maar ook in het leven van zijn vier kinderen.

Na dertig jaar trok Sergio Herman de deur van zijn restaurant in Sluis achter zich dicht. “Alles wat vandaag mijn leven leuk maakt, bestond daarvoor niet: reizen, concerten, musea bezoeken”, vertelt de topchef in De Morgen.

Bovendien kan Sergio nu tijd doorbrengen met zijn kinderen. “Vooral tegenover de twee oudsten heb ik lang een schuldgevoel gehad, omdat ik er te weinig voor hen ben geweest. De weekends dat ze bij mij waren, was ik in Oud-Sluis aan het werk.”

Toch zit de relatie met zijn vier kinderen heel goed. Met drie van zijn vier kinderen had hij een heerlijke tijd in Barcelona deze zomer. “Ik heb hun jeugd voor een groot deel gemist. We hebben wat in te halen, dus het is bijzonder wat een goede band we nu hebben”, besluit Sergio.