Wielrenner Yaxano Smet (15) komt zwaar ten val met vreselijke gevolgen

door: PMN
Wielrenner Yaxano Smet vliegt door achteruit van auto
Afbeelding bron: ROB -TV

Yaxano Smet kwam afgelopen zondag stevig ten val. De 15-jarige wielrenner liep ernstige verwondingen op. Hij werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis in Leuven.


 

Yaxano ging naar Tielt-Winge om er aan een wielerwedstrijd deel te nemen. Maar nog voor de wedstrijd begon liep het helemaal fout voor hem. “Ik was bezig met het parcours te verkennen”, legt de tiener uit bij Rob-TV. “Ik wilde een sprintje trekken.”

“Mijn ketting vloog eraf. Ik verloor mijn evenwicht en ben los door de achterruit van een auto gevlogen. Ik zag het bloed ook rondom mij heen. Ik voelde het bloed er hard uitlopen toen ik daar lag. Ik was bang dat ik zou sterven.”

Yaxano heeft een diepe snijwonde in de nek opgelopen en een sleutelbeenbreuk. De wedstrijd werd meteen uitgesteld. Hij werd naar Leuven gebracht voor een operatie aan zijn sleutelbeen. De snijwonde in zijn nek werd gedicht met 32 hechtingen.

"Die vrouw heeft m'n leven gered"

De jongeman is ervan overtuigd dat hij nog leeft doordat een vrouw hem meteen te hulp schoot. Hij wil graag de vrouw bedanken. “Die vrouw heeft mijn leven gered”, zegt Yaxano.

“Doordat zij zo hard duwde liep het bloed er niet verder uit en stopte het ook. Ik zou haar een bloemetje willen geven. Dat is het minste wat ik kan doen.”