"Je mag er nog maar 30 km/u rijden": Wegen en Verkeer heeft belangrijke mededeling

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft belangrijk nieuws voor weggebruikers. Er zit een grote verandering aan te komen.

Alles draait om de Waaslandtunnel, ook wel de 'konijnenpijp' genoemd. Die werd vorig jaar 90 jaar oud en is intussen dringend toe aan een totaalrenovatie. De voorbereidingen worden nu al gestart. Stapsgewijs gaan er aanpassingen doorgevoerd worden.

De eerste aanpassing die wordt ingevoerd, heeft te maken met de maximumsnelheid. Die wordt verlaagd, van 50 km/u naar 30 km/u. "Tijdens de nacht van 22 op 23 april 2024, tijdens een reguliere onderhoudssluiting, plaatsen we nieuwe signalisatie om de toegelaten maximumsnelheid naar 30 kilometer per uur te verlagen", laat het Agentschap Wegen en Verkeer verstaan.

"Daarnaast passen we de wegmarkeringen aan om de afstand tussen voertuigen groter te maken en op die manier het risico op aanrijdingen te beperken. Tijdens enkele nachten in april en mei 2024 volgen ook nog een aantal reguliere onderhoudssluitingen. Zo krijgt bijvoorbeeld de hoogspanningsinstallatie van de tunnel een grondig onderhoud."

Ook het ventilatiesysteem wordt vernieuwd. Op de totaalrenovatie is nog even wachten. Wegen en Verkeer wil dat het liefst uitstellen tot de Scheldetunnel opent. Dat zou ten vroegste in 2030 het geval moeten zijn.