Politie kan ogen niet geloven en grijpt in: "Ze zwalpte over de weg"

door: STS
Politie Neteland
Afbeelding bron: Politie Neteland

De politie heeft meerdere bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Ze legden een positieve ademtest af.

In de Rijselstraat in Torhout werd een 28-jarige vrouw aan de kant gezet. "Een ploeg zag tijdens hun patrouille een personenwagen zwalpen over de baan", klinkt het.

De wagen kon onderschept worden in de Karel de Ghelderelaan. De bestuurster bleek onder invloed van alcohol te zijn. Haar rijbewijs werd voor zes uur ingehouden.

Op de Hugo Verriestlaan bleek de 45-jarige bestuurder van een bestelwagen dronken achter het stuur te zitten. De man zag zijn voertuig getakeld worden.

"Hij legde een positieve ademtest af maar was niet in het bezit van een rijbewijs. Dat werd in 2016 ingetrokken en de bestuurder heeft zijn testen nog niet gedaan om het terug te krijgen."

Nog in Torhout legde een 30-jarige man een positieve ademtest af in de Kwakkelstraat. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingehouden. En op de Roeselaarseweg blies een 20-jarige bestuurder 'alarm'. Zijn rijbewijs werd voor drie uur ingehouden.