Vreselijke verkeersagressie: "Ze hebben de pechstrook met mij gedweild"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich een zwaar geval van verkeersagressie voorgedaan op de snelweg. Het slachtoffer kreeg rake klappen.

Het incident deed zich zondagavond voor op de E17, ter hoogte van Zwijndrecht. De 46-jarige Björn was kort voordien ingehaald geworden door twee racende sportwagens. Hij knipperde daarop met zijn lichten.

Daarop reden de bestuurders van de sportwagens hem klem op de pechstrook. Vervolgens stopten nog twee auto's. De inzittenden trokken zijn deur open, deelden een vuistslag uit en sleurden hem uit de wagen. En toen moest het ergste nog komen. "Met acht personen zijn ze beginnen te stampen", vertelde het slachtoffer aan Gazet van Antwerpen.

Met ambulance naar ziekenhuis

Pas toen Björn deed alsof hij buiten bewustzijn was, dropen de aanvallers af. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar kneuzingen aan de ribben en in het gezicht werden vastgesteld. Er kwamen ook hechtingen aan te pas.

Björn is geschokt door wat hem overkwam. "Ik had nooit verwacht dat dit mij ooit zou overkomen", getuigt hij in de krant. "Ze hebben letterlijk de pechstrook met mij gedweild. Mijn schoenen heb ik teruggevonden achter de vangrails."

De politie is met een onderzoek gestart en poogt de daders op te sporen.