Wordt tanken nog duurder? Mogelijk slecht nieuws voor benzine- en dieselrijders

door: MRO
tankstation
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De afgelopen dagen kon je bij ons lezen dat de prijs van benzine en diesel is gestegen. Mogelijk wordt de prijs van een tankbeurt nog een flink stuk duurder.

OPEC+ produceert zowat twee miljoen vaten olie minder per dag en heeft beslist om die productieverlaging nog langer aan te houden, alvast tot het einde van juni. OPEC+ is een groep van 23 olie-exporterende landen die regelmatig bijeenkomen om te beslissen hoeveel ruwe olie ze op de wereldmarkt zullen verkopen.

OPEC+ heeft een grote invloed op de olieprijzen wereldwijd. Wanneer zij minder olie leveren, kan dat de prijs de hoogte injagen. Het resultaat daarvan is dat we meer moeten betalen voor diesel en benzine aan de pomp.

Huidige maximumprijs benzine en diesel

Momenteel bedraagt de maximumprijs voor 1 liter benzine 95 (E10) 1,8100 euro en voor 1 liter benzine 98 (E5) 2,0200 euro. Voor 1 liter diesel (B7) betaal je maximum 1,9010 euro.

Verandering voor wie met mazout verwarmt

Sinds 1 april is er ook een verandering voor wie verwarmt met mazout. De klassieke stookolie 50S mag niet meer verkocht worden. Je kan enkel nog stookolie 10S kopen, die milieuvriendelijker is. Deze is wel duurder.