Analist scherp: “Zoveel moet Club Brugge betalen voor Deila of Geraerts”

door: BVDO
Ronny Deila
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge is voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Daarvoor zal blauwzwart wellicht wel aardig moeten betalen.

Na Carl Hoefkens en Scott Parker is Rik De Mil de derde hoofdtrainer bij Club Brugge dit seizoen. De kans dat De Mil aanblijft richting volgend seizoen is zo goed als onbestaande.

De twee namen die het vaakst vallen om De Mil op te volgen zijn Karel Geraerts van Union SG en Ronny Deila van Standard. Maar die twee hebben nog een lopend contract.

Dat betekent dat er boter bij de vis moet komen. “Als ze bereid zijn om makkelijk twee miljoen euro te betalen voor een jonge speler, moet dat voor Deila ook geen probleem zijn”, is analist Thomas Chatelle duidelijk bij La Capitale.

“Zowel Union als Standard moeten er dus alles aan doen om een coach te behouden waar ze blij mee zijn. Beide clubs hebben gemeen dat ze met veel beperktere middelen een zeer interessante transfercampagne hebben weten te realiseren. Het is aan hen om hun coach een interessante uitdaging te bieden...”