Analisten zeer kritisch over prestatie Charles De Ketelaere "Hij heeft nog tijd nodig"

door: CDC
charles de ketelaere
Afbeelding bron: Photonews

Youngster Charles De Ketelaere mocht in de kwalificatiewedstrijd voor het eerst beginnen aan een wedstrijd bij de Rode Duivels. Dat werd echter niet de match die iedereen hoopte.

VTM had voor de gelegenheid zelfs de devilcam op De Ketelaere gezet. Dat wil zeggen dat hij de hele match gevolgd werd door een camera en de jonge speler achteraf goed kon worden geanalyseerd. Jammer genoeg was de analyse niet zo denderend.

Positief om mee te beginnen is wel dat De Ketelaere aan de basis lag van de Belgische goal. Hij maakte een actie die de bal in de voeten van De Bruyne deed belanden en kon scoren. Voor de rest was hij vooral bezig met jagen. Hij werkte hard, maar leed veel balverlies en had geen doelkansen. 

Jan Mulder zei dat De Ketelaere maar een 6 verdiende, al maakte Mulder zich verder "geen enkele zorg" over hem. Timmy Simons zag dan weer dat De Ketelaere zelf niet tevreden was over z'n partij. Degryse vond tenslotte dat CDK "meer tijd nodig heeft" en vond dat hij het bij invallen moest houden.