Anderlecht heeft nieuwe spits te danken aan Romelu Lukaku

door: AVL

Na lang zoeken heeft Anderlecht eindelijk zijn nieuwe spits beet. De Italiaan Sebastiano Esposito wordt gehuurd van Inter Milaan en er werd ook een aankoopoptie in de overeenkomst opgenomen. Esposito moet het vertrek van Joshua Zirkzee en Christian Kouamé opvangen.

Sebastiano Esposito is een 19-jarige aanvaller en staat al jaren bekend als een groot talent. Als 17-jarige mocht hij debuteren bij de eerste ploeg van Inter Milaan. Hij scoorde zijn eerste doelpunt voor de Nerazzurri nadat Lukaku hem een strafschop toevertrouwde in een wedstrijd tegen Genoa.

Lukaku en Esposito hielden er een bijzondere band op na. De eerstgenoemde zou een belangrijke rol gespeeld hebben in de beslissing van Esposito om voor Anderlecht te kiezen. Lukaku draagt zijn ex-club nog steeds een warm hart toe en overtuigde Esposito ervan dat een uitleenbeurt aan Anderlecht een goede zet zou zijn voor zijn carrière. Iets wat de jonge Italiaan duidelijk ter harte nam.

Om extra ervaring op te doen werd Esposito na zijn debuutjaar uitgeleend aan SPAL en Venezia in de Serie B, met wisselend succes. Vorig seizoen werd hij door Inter bij FC Basel in de Zwitserse competitie gestald. Hij was er goed voor 6 goals en 5 assists.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24