Tim Matthys doet boekje open over Sebastiano Esposito en maakt vergelijking met Joshua Zirkzee

door: AVL
Esposito
Afbeelding bron: Photonews

Na het succesverhaal van Joshua Zirkzee en Christian Kouamé haalde Anderlecht afgelopen zomer opnieuw twee jonge spitsen in huis. Het huurde Fabio Silva van Wolverhampton en Sebastiano Esposito van Inter.

Daar waar Fabio Silva meteen indruk maakte en al snel een basisplaats veroverde, slaagde Esposito er nooit in om de hoge verwachtingen in te lossen. De Italiaan kwam de laatste weken nog amper aan de bak bij paars-wit.

De jonge spits kon zijn situatie bij Anderlecht niet meer verdragen en keerde enkele dagen geleden al terug naar Italië. In een interview met Sporza legt voormalig lid van het scoutsteam Tim Matthys uit waar het misliep met Esposito.

"In een juiste omgeving kunnen jongens toch de klik maken en slagen. Dat was bij Zirkzee het geval en hoopten we ook te zien bij Esposito. Maar dat is helemaal anders uitgedraaid", aldus de kersverse sportief directeur van KV Mechelen. "Ik denk dat hij van in het begin niet zoveel vertrouwen had."

"Esposito is met grote verwachtingen naar Anderlecht gekomen. Hij wou zijn carrière echt lanceren. Misschien had hij zich er ook wat te veel van voorgesteld en heeft hij zichzelf daardoor wat te veel druk opgelegd", gaat Matthys verder.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24