Anderlecht laat speler van 8 miljoen euro gratis vertrekken

door: CDC
Bubacar Sanneh
Afbeelding bron: Photonews

Solden bij Anderlecht op de laatste dag van de transfermarkt. De club liet al enkele spelers gaan, maar met Bubacarr Sanneh en Luka Adzic komt er wel een financiële kater.

Anderlecht liet vandaag heel wat miskopen uit het verleden vertrekken. Dauda werd voor een jaar uitgeleend aan Cartagena, Nkaka mag ook een jaartje weg, Waasland-Beveren is zijn bestemming. 
Bundu tenslotte is de laatste in het rijtje die verhuurd wordt. De speler werd vorige zomer nog gekocht voor een stevige 2,5 miljoen, maar kon zich nooit doorzetten. Hij mag een jaartje voetballen bij AGF Aarhus, zijn ex-club.

Een trap erger is wat er gebeurd met Adzic en vooral Sanneh. In beide gevallen werd het contract simpelweg verbroken. Adzic werd in 2018 gehaald voor 800.000 euro, maar hij kwam amper aan spelen toe in Anderlecht. Nu mag hij gratis weg. De hoofdvogel is Bubacarr Sanneh. Voor hem betaalde Anderlecht maar liefst 8 miljoen euro in 2018. Nu krijgen ze daar geen euro voor terug.

Tegenover de dure vertrekkers staat nu wel een goedkope huur. Paarswit huurt de Argentijnse verdediger Lisandro Magallán (27) voor een jaar. Het is al de derde keer dat Ajax hem uitleent. 

Tags