door: CDC
Lewandowski
Afbeelding bron: Photonews

Bayern München was meer dan een maatje te groot voor RB Salzburg en brak een record.

Bayern München en vooral Robert Lewandoski hadden er zin bij de terugwedstrijd van de 1/8e finales. De heenwedstrijd was nog geëindigd op 1-1 en Red Bull Salzburg hoopte stilletjes op een stunt. Maar die hoop kon het snel begraven.

Bayern won met een absolute monsterscore: 7-1. Lewandowski scoorde bovendien de snelste hattrick uit de geschiedenis van het toernooi. In 23 minuten tijd legde hij er 3 in het mandje. De 12e minuut, de 21e minuut en de 23e minuut. Het vorige record dateert van 1996.

Lewandowski zelf zit nu weer over de 40 doelpunten in een seizoen voor Bayern, iets waar de spits al 7 seizoenen op rij in slaagt. De Rekordmeister gaf in elk geval een serieus visitekaartje af voor de toekomstige tegenstanders in de Champions League.