Beerschotsupporter die incident veroorzaakt gevat en blijkt laag gevallen

door: CDC
beerschot
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen weekend won Anderlecht in eigen huis van Beerschot. In de tweede helft waren er wat opstootjes tussen de supporters. Aan de basis van alles lag het stelen van een vlag door een Beerschotsupporter, maar niet zomaar een vlag, zo meldt La Dernière Heure.

De gestolen vlag was namelijk van een Anderlechtsupporter met een handicap. Een Beerschotsupporter had zijn vak verlaten om de vlag te stelen. Op zich niet echt erg zou men denken, maar zijn doelwit was eigendom  van een supporter die in de tribune voor rolstoelgebruikers zat.

De supporters van Anderlecht hadden door hoe laat het was en reageerden woedend op de-laag-bij-de-grondse daad. Daardoor ontspoorde de sfeer de tweede helft. Het dreigde op geweld uit te draaien maar de stewards konden olie op de golven gieten.

De dief werd nu geïdentificeerd door de camera's in het stadion en er wacht hem nu mogelijk een ernstige straf omdat hij stal van een mindervalide persoon. Voordien controleerde de politie ook twee bussen uit Beerschot en ontdekte vuurwerk en verdovende middelen.

Tags beerschot