Carl Hoefkens haalt verschroeiend uit naar de fans van Club Brugge: “Ze vergaten snel!”

door: AVL
Carl Hoefkens
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge heeft een teleurstellend en turbulent seizoen achter de rug waarin er maar liefst drie verschillende coaches aan het roer stonden. 

Na het vertrek van Alfred Schreuder naar Ajax vorige zomer besloot Club Brugge assistent Carl Hoefkens een kans te geven als hoofdcoach. Na een veelbelovende start en een historische Champions League-campagne ging het echter snel bergaf met de landskampioen.

Hoefkens moest uiteindelijk rond de jaarwisseling plaats ruimen voor de Engelsman Scott Parker, die ondertussen ook al bedankt werd voor bewezen diensten. In de voetbalpodcast MIDMID blikte Hoefkens nog eens terug op zijn ontslag bij blauw-zwart en was hij onder meer bijzonder hard voor de fans.

"Die laatste thuismatch tegen Leuven was heel pijnlijk", aldus een openhartige Hoefkens. "Als je twintig minuten voor tijd 1-0 voorstaat en dan uitgefloten wordt door je eigen fans, is dat heel confronterend. De fans vergaten snel wat ik met Club had gepresteerd in de Champions League, omdat het even minder ging."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24