Carl Hoefkens laat zich uit over attitude Yaya Touré

door: AVL
Carl Hoefkens
Afbeelding bron: Photonews

Standard verraste enkele weken geleden vriend en vijand door, na het vertrek van Ronny Deila naar Club Brugge, Carl Hoefkens aan te stellen als nieuwe hoofdcoach.

Vorige week pakten de Luikenaars uit een mogelijk nog grotere verrassing door Yaya Touré, ex-middenvelder van onder meer Barcelona en Manchester City, in huis te halen als assistent van de nieuwe hoofdcoach. Donderdag toonde de Ivoriaan zich voor het eerst present op training.

De inmiddels 40-jarige Touré hield zich opvallend op de achtergrond en had in de eerste plaats een ondersteunende en observerende rol. T1 Carl Hoefkens liet zich na de training uit over de integratie van zijn kersverse partner in crime.

"Ieder zijn karakter. Voor hem zal het ook een beetje aanpassen zijn. Dit is een volgende stap in zijn carrière als trainer", benadrukt Hoefkens. "In de bureau is hij alleszins zo stil niet als op het veld. Ik zie hem in het gebouw ook dikwijls contacten leggen met spelers. Om zijn ervaring te delen en spelers bij te coachen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24