Cercle Brugge boos over stadionplannen Club: "Olympiasite niet de juiste locatie"

door: CDC

Bij de vereniging zijn ze niet te spreken over de goedkeuring van het milieueffectenrapport voor het nieuwe stadion van Club Brugge.  

Club Brugge blijft erg ambitieus en heeft grootse voetbalplannen. In plaats van in Jan Breydel wil Club in een moderne, mooie voetbaltempel spelen waar 40.000 supporters de ploeg kunnen aanmoedigen. Rondom het stadion zou een park komen met bomen, wandelpaden en vijvers, en met grasstroken die alleen op wedstrijddagen als parking dienst zullen doen. Ook voorziet het een uitgebreide shuttledienst naar het stadion.

Club kreeg daar gisteren een positief advies over van de Vlaamse cel MER, die de impact van bouwprojecten op hun omgeving in kaart brengt. 

Dit tot ongenoegen bij de buren van Cercle die nu nog het huidig stadion delen. Ze maakten in een uitgebreid persbericht haar bezwaren bekend:

"We zijn ervan overtuigd dat, mede gestaafd door een recente mobiliteitsstudie, de Olympiasite niet de juiste locatie is voor een stadion met meer dan 40.000 zitplaatsen. De omvang, het ontwerp en de inplanting van het stadion houden geen rekening met de omgeving en dit zal, in het bijzonder op het vlak van mobiliteit maar ook uitzicht en geluid, een onverteerbare impact hebben op de Sint-Andriesbuurt."

Groenzwart zou liever een kleinschalig, multifunctioneel stadion zien op de Olympiasite. Een waar ze dan zelf in zou kunnen spelen. Ze wijzen er ook op dat het stadsbestuur, Club Brugge en Cercle Brugge een gebruiksovereenkomst ondertekenden waarbij beide ploegen tot minstens juni 2023 van alle faciliteiten op de Jan Breydel site kunnen blijven gebruik maken.

Op Twitter regent het negatieve reacties op de persmededeling. Mensen spreken van "een triestige reactie". Ook wijzen ze er op dat de bezwaren rond geluidsoverlast en randparkings weerlegd worden in de MER zelf.