‘Club Brugge komt met onverwachte vertrekker op de proppen’

door: BVDO
Ronny Deila
Afbeelding bron: Photonews

Ronny Deila gaf tijdens de voorbereiding aan dat de kern van Club Brugge te groot is. Hij wil het liefst van al naar 22 kernspelers.

Wie de website van Club Brugge openklikt ziet momenteel 30 spelers staan, waaronder weliswaar ook vier keepers. Deila wil slechts 22 veldspelers, dus zeker vier te veel. Als er al geen versterking meer komt, wellicht misschien dus zes of zeven nog.

Voor Het Nieuwsblad is het duidelijk wie zeker moet vertrekken: Faitout Maouassa en Eder Balanta. Ook voor Kamal Sowah en Cisse Sandra wordt een oplossing gezocht. Maar de krant hakt ook een moeilijkere knoop door.

Volgens hen moet ook Casper Nielsen vertrekken en dat is toch een verrassing. Beide partijen hadden duidelijk meer verwacht van hun samenwerking. Volgens Het Nieuwsblad zal blauwzwart Nielsen van de hand doen, als er een goed bod is.

Ook Denis Odoi zou nog ter discussie staan, terwijl er ook nog concrete interesse is voor Tajon Buchanan. De krant noemt het Burnley van Vincent Kompany als mogelijke deal. Als er voldoende centen op tafel liggen…