Club Brugge vol ambitie tegen Leipzig, Duitsers op hun hoede

door: CDC
Philippe clement
Afbeelding bron: Photonews

Straks mag Club Brugge opnieuw proberen te stunten in de Champions League. Deze keer staat RB Leipzig op het programma. In het persmoment daags voor de match zaten coach Clement en middenvelder Hans Vanaken alvast vol vertrouwen. 

Vanaken beseft dat Leipzig een andere ploeg is, die een ander type voetbal brengt. Zo zullen ze meer pressing uitvoeren en zijn ze zeer sterk op de omschakeling. Ook zag hij dat ze dit weekend een ander systeem hebben gebruikt en ze dus moeilijk in te schatten zijn. Maar Club zal proberen daar iets tegenover te zetten in de eigen filosofie. “Met onze kwaliteiten kunnen we elke ploeg in de problemen brengen.”

Clement merkt op dat de Duitsers al een tijd goed spelen. Toch wil hij uitgaan van de eigen kwaliteiten. "Als je je helemaal aanpast aan de tegenstander kom je niet aan de goal." De trainer van Club Brugge wees er op dat hij in het verleden al veel Europese campagnes heeft gestreden bij Club Brugge en veel stunts heeft meegemaakt. "Normaal is dat een keer per seizoen, die hebben we al gehad. Vanaf je 2 stunts kunt doen in een poule zoals deze, dan heb je een grote stap vooruit gezet, maar de grootste stap voor mij is als we dat minstens 3 keer kunnen doen in deze poule, dan ga je naar een ander niveau."

De trainer van Leipzig, Jesse March, is in elk geval op zijn hoede. "Club is een ploeg met bovengemiddeld getalenteerde, jonge spelers, vooral in de aanval.” Hij wees er ook op dat Club het de sterspelers van PSG erg moeilijk heeft gemaakt. "We onderschatten ze niet en zullen ons beste beentje voorzetten.”