Clubs reageren constructief op hervormingsplannen voetbalcompetitie, Verschueren senior noemt ze echter "dom en dwaas"

door: CDC
Verschueren
Afbeelding bron: Photonews

De Belgische voetbalclubs reageren gematigd positief op de plannen van Twenty First Group (TFG). Die willen een drastische hervorming doorvoeren.  Michel Verschueren is echter zeer negatief. 

TFG stelt voor dat de Pro League er binnenkort helemaal anders uitziet: een nieuwe competitie met minder ploegen, andere play offs en geen puntendeling meer aan de top. Op die plannen werd nu positief en constructief gereageerd en zullen de basis vormen voor verder onderzoek en overleg, zo maakt de Pro League bekend op haar website.

"De aanbevelingen die door Twenty First Group werden geformuleerd inzake competitieformat, werden door de clubs op constructieve wijze besproken en algemeen positief geëvalueerd als fundament voor verder overleg en diepgaander onderzoek, met aandacht voor de feedback van de rechtenhouders, mogelijke impact op de mediarechten en commerciële waarde en de licentiebepalingen."

Een ander geluid komt er van oud-Anderlecht coryfee Michel Verschueren. Die is al langer pleitbezorger van een BeNeLiga en wil liever vandaag dan morgen een schaalvergroting zien. De samensmelting van de top van de lage landen zou onze clubs structureel veel meer versterken volgens hem. De plannen die nu voorliggen vindt hij "dom en dwaas". Verschueren ziet een nivellering naar beneden en vraagt zich af waar het geld vandaan moet komen.

Tags