Eersteklasser schopt doelman buiten na lockdownfeestje: "Egoïstisch en onverantwoord gedrag"

door: STS
Scheidsrechter trekt rode kaart
Afbeelding bron: Photonews

Voetbalclub KV Oostende heeft een speler de laan uitgestuurd omdat die een lockdownfeestje had georganiseerd. Het gaat om doelman Fabrice Ondoa.

De politie van Oostende betrapte Ondoa samen met andere feestvierders in zijn appartement. Er werden elf pv's opgesteld voor het overtreden van de coronamaatregelen, meldt KV Oostende.

De club besloot om de doelman de ontslaan. "Als voetbalclub kunnen wij dergelijk egoïstisch en onverantwoord gedrag niet tolereren", klinkt het. Ondoa zelf reageerde geschokt op Facebook: "Ze hebben zelfs de tijd niet genomen om naar mij te luisteren, ik heb enkel een brief van hun advocaat ontvangen. Het is schandalig! Ik heb niets georganiseerd, en zeker geen lockdownparty."

Bart Tommelein

De Oostendse burgemeester Bart Tommelein sprak op Twitter over "een terechte beslissing". Voetbalverslaggever Peter Vandenbempt vindt echter dat KV Oostende te ver gaat: "Als jij of ik zulke fratsen uithalen, komen we er vanaf met een boete. Waarom iemand zijn werk hiervoor moet verliezen, begrijp ik niet goed", vertelde hij op Radio 1.