door: AVL
Felice Mazzu
Afbeelding bron: Photonews

Na de kater tegen West Ham in de Conference League rechtte Anderlecht afgelopen weekend de rug in de competitie tegen KV Mechelen.

Anderlecht won op Malinwa met 1-3. Paars-wit speelde een ontiegelijk zwakke eerste helft en stond bij de rust 1-0 achter na een domme penaltyovertreding van Wesley Hoedt

De Nederlander werd bij de rust aan de kant gehaald voor Mario Stroeykens: een wissel die bijzonder goed uitpakte. Anderlecht schakelde over naar een viermans-defensie en Stroeykens scoorde maar liefst twee keer.

Er werd Mazzu de laatste weken al vaker geadviseerd om het systeem met de driemans-defensie te laten vallen. Volgens analist Peter Vandenbempt kan de coach van paars-wit daar nu ook niet meer onderuit.

"Hij kan zich niet permitteren om tegen Club Brugge met 3 in de verdediging te spelen en dan te verliezen. Hij is, bij wijze van spreken, veroordeeld tot vier verdedigers", aldus Vandenbempt in zijn analyse op Sporza.