FIFA komt opnieuw met een controversieel voorstel

door: CDC
Gianni Infantino
Afbeelding bron: Photonews

De wereldvoetbalorganisatie lijkt er een sport van te maken. Na het voorstel om elke 2 jaar een wereldbeker te organiseren en het heel erg omstreden WK in Qatar komt FIFA-voorzitter Gianni Infantino met nieuwe wilde plannen.

Infantino heeft de organisatie van het WK voetbal van 2030 nu aangeboden aan Israël en enkele Golfstaten. De regio is nochtans vooral gekend voor het veel te warme weer en de bedenkelijke politieke situatie.

Gianni Infantino bezocht gisteren Tel Aviv en had een ontmoeting met premier Naftali Bennett waar de organisatie van een toekomstig WK werd besproken. De insteek lijkt deze keer vooral uit politieke hoek te komen, om de vredesgesprekken te onderstrepen tussen Israël en een deel van de Arabische wereld.

Andere landen die het WK in 2030 zouden willen organiseren zijn de Britse landen (Engeland, Schotland, Wales en Noord Ierland), Het Iberisch schiereiland (Spanje en Portugal), enkele Latijns Amerikaanse landen (Uruguay, Argentinië, Paraguay en Chili) en ook China wordt genoemd.

 

Tags fifa