Gert Verheyen vindt dat RB Leipzig speelt zoals deze Belgische ploeg

door: CDC
Gert Verheyen
Afbeelding bron: Photonews

Gert Verheyen hield RB Leipzig tegen het licht en ziet dat er mogelijkheden zijn voor Club Brugge, maar waarschuwt zijn ex-ploeg ook voor de Duitsers. De sleutel om ze te begrijpen legt hij verrassend genoeg in België.

Verheyen zegt in Het Nieuwsblad dat Club Brugge niet bang hoeft te zijn. Leipzig speelt dan wel met hoge pressing en veel druk, dat zorgt er even goed voor dat de tegenstander vaak een vrije speler heeft. Ook ligt er veel ruimte in de rug van hun spelers. Bovendien, zo weet Verheyen, zijn de centrale verdedigers van Leipzig niet zo super goed.

De manier van spelen doet Verheyen denken aan KV Oostende. De kustboys spelen ook met hoge pressing en snelle omschakelingen. Al is de kwaliteit van de spelers  bij KVO natuurlijk een stuk lager dan bij de Duitse topclub.

Leipzig speelt met lange ballen en duels voor de tweede bal. Hun passing is minder accuraat. Ze hebben het vooral van de fysieke en mentale druk die ze uitoefenen, waardoor anderen moeten achtervolgen. Maar als je fysiek sterk genoeg bent, kan je winnen van hen.